Lood en Loodvervangers » Wakaflex loodvervanger

Voegklem RVS doos 100 stuks

U ziet de consumentenprijs, bent u een zakelijke klant? Log dan in voor uw prijzen.

EUR 24,27 incl. BTW

Gerelateerde producten

De B-voegklem is een roestvaststalen, wigvormige klem om loodslabben in voegen te fixeren. De voegklem, vervangt sindsdien de oude werkwijze om loodslabben met loodproppen vast te zetten.

TNO heeft de B-voegklem uitgebreid getest. Het resultaat: een sterkte-test toonde aan dat in een muur van halfsteens metselwerk, bij gebruik van bladlood Code 20 (20 ponds bladlood dik 1,76 mm) met een lengte van 1 meter voorzien van 3 voegklemmen, de loodslabben in een standaard voeg (ca.14 mm) pas begonnen te glijden bij het uitoefenen van een trekkracht van meer dan 175 kg!

Uit de test bleek tevens dat het aanbrengen van voegklemmen geen beschadigingen aan metselwerk en loodslabben opleverde. Ook in de praktijk is de voegklem uitvoerig getest en geprezen.

Voordelen voegklem

  • Stormvaste en duurzame bevestiging
  • Snel en gemakkelijk verwerkbaar
  • Voorkomt beschadiging bladlood bij het inslaan/fixeren
  • Roestvast staal

Verwerking/gebruiksaanwijzing voegklemmen

  1. Slijp de voeg minimaal 30 mm of 40 mm (dit is afhankelijk van de kleine of de grote voegklem) uit om een goede borging van het bladlood te krijgen.
  2. Plaats het bladlood met waterkering in de voeg.
  3. Tik de B-voegklem met de afgeronde kant naar beneden op het bladlood in de voeg met een beitel. Zo voorkomt u beschadigingen aan het bladlood en heeft de B-voegklem beter grip op het metselwerk.
  4. Zet bij een spouwmuur het bladlood helemaal door tot aan het binnenblad.
  5. Gebruik één voegklem per 300 mm voor een betrouwbaar resultaat.
Copyright www.materialenvoordebouw.nl 2021