Lood en loodvervangers

Welke loodvervanger of lood kan ik het beste toepassen?

Zwaar vervuilde dakpannen: Het butyl van de Monier Wakaflex is van hoogwaardige kwaliteit met een vulkanisering, waardoor de hechting optimaal is. Zorg t.a.t. voor dat de dakpannen zo schoon mogelijk en ontvet zijn. Daarnaast is de Ubiflex en Leadax goed toepasbaar, aangezien deze geen butyl kleeflaag hebben, maar in moeten worden vervormd.

Prijs moet scherp zijn: De Easyflex loodvervanger is zeer scherp in prijs. Deze EPDM loodvervanger heeft een volledig butyl kleeflaag die op een andere manier is gelamineerd, waardoor een goed hechting van het butyl op de dakpan.

Monumentaal of historische pand / uitstraling: Monumentale panden dienen geregeld als eis in ouderlijke stijl gerenoveerd te worden. Dit is geregeld de lood uistraling. De iutstraling van traditioneel lood of plaklood kan worden voorgelegd aan de architect of eindverantwoordelijke. We raden plaklood aan, i.v.m. mogelijk diefstal.

Snel toepasbaar en gebruiksvriendelijk: De Klöber Easy-form is zéér licht van gewicht met hoge uitrekwaarde en volldig butyl kleeflaag. De rol is niet zwaar, waardoor het eenvoudiger op het dak toepasbaar is, en door het mogelijk uitrekken van de rol, kan er eenvoudiger gecompenseerd worden bij verwerking.

Traditionele verwerken: Veel verwerkers hebben altijd in het verleden lood toegepast. Het voordeel van Leadax loodvervanger is dat je het exact op dezelfde manier toepast als lood, maar milieuvriendelijker is en lichter van gewicht.

Waarom nog lood verwerken? Lood is zwaar van gewicht, niet snel verwerkbaar, nog steeds niet bekend of het schadelijk is voor het milieu/gezondheid. We adviseren altijd een loodvervanger te gebruiken. Wilt u een 100% milieu verantwoord product (MVO)? Dan raden we de Klöber Easyform aan. Deze rol is 100% recyclebaar.

Copyright www.materialenvoordebouw.nl 2017, development: Amnius