Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

Bel naar: (+31) 085 06 45 34 6

Dakveiligheid

Dakveiligheid gaat voor alles! Indien u zich vaak op het dak bevindt, mogen looproosters en ladderhaken natuurlijk niet ontbreken. Buiten het feit dat het levensgevaarlijk kan zijn op het dak, kan u ook nog eens tegen een fikse boete aanlopen indien er niet aan de veiligheidsregels is voldaan. Bij Materialenvoordebouw.nl... Meer informatie

10 Producten

Dakveiligheid gaat voor alles! Indien u zich vaak op het dak bevindt, mogen looproosters en ladderhaken natuurlijk niet ontbreken. Buiten het feit dat het levensgevaarlijk kan zijn op het dak, kan u ook nog eens tegen een fikse boete aanlopen indien er niet aan de veiligheidsregels is voldaan. Bij Materialenvoordebouw.nl bent u aan het juist adres als het aankomt op dakveiligheid.

Ruim assortiment aan dakveiligheid

Bij ons vindt u een uitgebreid assortiment aan producten met dakveiligheid die zijn ontworpen om aan al uw behoeften te voldoen. Hieronder vindt u het ruime assortiment.

Onze looproosters bieden een veilige en stabiele looproute op daken. Gemaakt van hoogwaardige materialen en verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zijn ze geschikt voor diverse dakstructuren en omgevingen. Dit bevordert de dakveiligheid.

Onze sneeuwvangers voorkomen sneeuwophopingen en verminderen het risico op plotselinge sneeuwafschuivingen. Met verschillende montage mogelijkheden en materialen zijn ze geschikt voor diverse omstandigheden.

Onze ladderhaken bieden een stevige en betrouwbare bevestiging voor ladders, waardoor werknemers veilig kunnen klimmen en afdalen zonder het risico op vallen. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen en voorzien van antislip rubbers. Hierdoor bieden ze maximale veiligheid en stabiliteit.

Tips voor veilig werken op het dak

Dakveiligheid staat voorop bij werken op het dak, en het is essentieel om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om ongelukken te voorkomen.

Allereerst is het belangrijk om te zorgen voor de juiste training en certificering voor alle werknemers die op hoogte werken. Dit omvat het leren omgaan met valbeveiliging apparatuur en het herkennen van mogelijke gevaren op het dak, zoals losse dakbedekking of zwakke plekken.

Voordat u het dak betreedt, moet u ervoor zorgen dat het veilig is om te betreden en dat er geen losse materialen of obstakels zijn die tot struikelen kunnen leiden en dak veiligheid verlagen.

Het is ook verstandig om te werken met een maatje, zodat u elkaar kunt helpen in geval van nood.Ten slotte is regelmatig onderhoud en inspectie van het dak essentieel om de dak veiligheid te waarborgen en potentiële gevaren tijdig te identificeren en aan te pakken.

Wet en regelgeving

In de kern is de werkgever volgens de arbeidsomstandighedenwet primair verantwoordelijk voor het welzijn van zijn werknemers. Wanneer de eigenaar van het gebouw personeel in dienst heeft, rust op hem de verantwoordelijkheid om te zorgen voor veilige werkomstandigheden voor zijn werknemers.

Dit omvat onder andere het installeren van dakrandbeveiliging, het voorzien van een persoonlijk valbeveiligingssysteem en/of het verstrekken van adequate persoonlijke beschermingsmiddelen. Bekijk eens de uitgebreide gids over regelgeving omtrent dak veiligheid.

Veilig het dak op met Materialenvoordebouw

Heeft u verdere vragen over ons assortiment of dakveiligheid? Aarzel dan niet om een e-mail te sturen naar info@materialenvoordebouw.nl of bel ons op 085 064 5346. Ons deskundige team staat klaar om u verder te helpen. Werk veilig en bestel uw producten online voor optimale dakveiligheid.

Recent bekeken producten

You have not viewed any product yet!