Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

Bel naar: (+31) 085 06 45 34 6

Ventilatiepannen

Ventilatiepannen koopt u bij Materialenvoordebouw.nl, dé online specialist in hoogwaardige bouwmaterialen! Met een ruim assortiment dat direct leverbaar is en een team van bouwprofessionals met expertise in de sector, staan wij garant voor kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Bekijk dus snel ons assortiment ventilatiepannen hieronder!

Meer informatie

6 Producten

Wat zijn ventilatiepannen?

Ventilatiepannen zijn een innovatieve oplossing voor het behoud en de bescherming van uw dak. Ze zijn speciaal ontworpen om de luchtcirculatie onder de dakpannen te optimaliseren, waardoor vochtproblemen worden voorkomen en de levensduur van het dak wordt verlengd. 

Een duurzaam dak is een belangrijk onderdeel van uw huis. Grote reparaties en dakrenovaties, waar vaak een groter prijskaartje aanhangt, wilt u daarnaast liever voorkomen. Juist daarom kiest u voor ventilatiepannen!

Waarom kiezen voor ventilatiepannen?

Een betrouwbaar dak met ventilatiepannen is natuurlijk van vitaal belang voor elk gebouw, maar vooral voor degenen die geconfronteerd worden met de harde klappen van moeder natuur, óf juist met zonnepanelen willen profiteren van alles wat zij te bieden heeft. 

Stormen kunnen verstrekkende schade aanrichten, waarbij het dak vaak het eerste slachtoffer is. Maar wist u dat het niet zozeer de wind is die de dakpannen van uw dak blaast, maar eerder het drukverschil dat ontstaat onder en boven de pannen dat de pannen van uw dak af zuigt

Daarnaast kunnen ventilatiepannen helpen het rendement op uw zonnepanelen te verhogen. Op Materialenvoordebouw.nl vindt u alles wat u nodig heeft voor uw dak en meer!

Drukverschil tijdens de storm

Bij hevige stormen ontstaat er, zonder ventilatiepannen, een aanzienlijk drukverschil onder en boven dakpannen. Aan de windzijde blijven de pannen doorgaans netjes liggen, maar aan de andere kant ontstaan windwervelingen die resulteren in drukverschillen. 

Onder de dakpan ontstaat een overdruk naar buiten toe, terwijl er boven de dakpan een onderdruk ontstaat door de wind die een trekkende kracht uitoefent. Dit drukverschil kan resulteren in het loskomen van uw dakpannen, zelfs met de aanwezigheid van panhaken.

Verspreid druk door betere ventilatie

Ventilatiepannen bieden een effectieve oplossing voor dit probleem. Door ventilatiepannen strategisch te plaatsen, meestal ongeveer een meter onder de nok waar de windbelasting het hoogst is, wordt druknivellering gecreëerd. 

Deze slimme oplossing zorgt ervoor dat het drukverschil onder de dakpannen wordt opgeheven, waardoor de pannen stevig op hun plaats blijven, zelfs tijdens de zwaarste stormen.

Hoe werken ventilatiepannen?

Samengevat werken deze speciale dakpannen door de bovendruk onder de dakpannen te verminderen, waardoor de zuigkracht van de wind effectief wordt gecompenseerd. Hierdoor blijft het dak tijdens hevige winden intact en wordt de kans op schade aanzienlijk verminderd. 

Bovendien dragen goed geplaatste ventilatiepannen bij aan de regulatie van de temperatuur en voorkomen ze vochtproblemen net zoals ventilatiebanden, wat schade op de lange termijn voorkomt. Ook profiteren van deze voordelen? Bekijk dan snel ons assortiment hierboven!

Maximaliseer het rendement uit uw zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen installeren op uw dak? Ook dan zijn ventilatiepannen een ideale aanvulling! Met de universele ventilatiepannen van Materialenvoordebouw.nl kunt u uw zonnepanelen efficiënt plaatsen, zonder in te leveren op de prestaties.

Door de panelen minimaal 6-8 cm boven de dakpannen te plaatsen met behulp van de universele ventilatiepan, voorkomt u schaduwvorming en maximaliseert u het rendement van uw panelen. Naast dit speciale type dakpan, bieden wij alles aan wat u nodig heeft voor uw zonnepanelen!

Profiteer van de voordelen

Het is dus niet vreemd dat steeds meer Nederlanders kiezen voor het plaatsen van ventilatiepannen. Dit speciale type dakpan biedt namelijk de volgende voordelen:

  • voorkomt schade door stormen;
  • helpt bij het reguleren van de temperatuur;
  • voorkomt vochtproblemen door betere circulatie;
  • geschikt voor diverse dakconstructies;
  • draagt bij aan een betrouwbaar en duurzaam dak;
  • optimaliseert de prestaties van zonnepanelen.

Kortom, ventilatiepannen bieden een scala aan voordelen die verder gaan dan alleen het beschermen van uw dak. Wilt u binnenkort ook bouwmateriaal bestellen? Dan kiest u voor Materialenvoordebouw.nl.

Bestel op Materialenvoordebouw.nl

Door te investeren in uw dak, investeert u in de toekomst. Of u nu uw dak wilt beschermen tegen de elementen, of meer uit uw zonnepanelen wilt halen, u bestelt uw ventilatiepannen op Materialenvoordebouw.nl. 

De meeste artikelen zijn direct leverbaar uit ons assortiment. Neem dus snel contact op met ons deskundige team voor advies op maat of plaats direct uw bestelling via onze website. Want voor 14.00 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden! Voor welke ventilatiepannen kiest u?

Recent bekeken producten

You have not viewed any product yet!