Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

Bel naar: (+31) 085 06 45 34 6

Ventilatieband

Wilt u een ventilatieband kopen? Op Materialenvoordebouw.nl vindt u een breed assortiment aan ventilatiebanden. Voor 12.00 uur besteld is dezelfde werkdag verzonden! Neem een kijkje in ons assortiment hier beneden en vind de perfecte ventilatieband.

Meer informatie

6 Producten

Wat is een ventilatieband?

Een ventilatieband is essentieel als het aankomt op bouwmateriaal en wordt gebruikt om een goede luchtcirculatie te bevorderen in bouwconstructies. Het wordt het meest toegepast bij daken. Deze banden, meestal gemaakt van slagvast hard PVC, zijn voorzien van ovale perforaties, gaten dus, die de vrije stroom van lucht mogelijk maken.

Tegelijkertijd voorkomen zij ook dat vogels en ongedierte zich kunnen nestelen in kleine ruimtes. Koop dus snel uw ventilatieband bij Materialenvoordebouw.nl!

De voordelen van een ventilatieband

Het gebruik van een ventilatieband in de bouw brengt verschillende voordelen met zich mee. Allereerst helpt dit product vochtige lucht af te voeren, waardoor de kans op schimmelvorming en houtrot aanzienlijk wordt verminderd. 

Daarnaast bevordert dit product de luchtcirculatie, waardoor de opbouw van condensatie wordt geminimaliseerd. De ophoping van vocht kan op de lange termijn namelijk leiden tot ernstige structurele schade, dat vaak te laat wordt ontdekt!

Gemaakt van PVC

In het assortiment van Materialenvoordebouw.nl, verkopen wij alleen de betrouwbaarste producten tegen een eerlijke prijs. Onze ventilatiebanden zijn daarom vervaardigd uit slagvast, hard PVC. Dit materiaal biedt namelijk een aantal voordelen:

  • Slagvastheid: Dit PVC staat bekend om zijn uitstekende slagvastheid, wat betekent dat het bestand is tegen stoten en krassen. Dat is niet alleen handig tijdens de installatie, maar geldt ook voor de rest van de levensduur van de constructie.
  • Duurzaamheid: Hard PVC is duurzaam, en zeer goed bestand tegen verschillende omgevingsinvloeden zoals vocht en UV-straling. Dat maakt dit materiaal perfect voor buitentoepassingen op uw dak bijvoorbeeld.
  • Glad oppervlak: Tenslotte biedt PVC een glad oppervlak dat de luchtstroom niet belemmert, terwijl het toch voldoende stevigheid biedt om de integriteit van de constructie te behouden.

Kortom, als u op zoek bent naar een betrouwbare ventilatieband tegen een eerlijke prijs, koopt u bij Materialenvoordebouw.nl!

Voorkom houtrot en schimmelvorming

Als het op uw huis aankomt, wilt u houtrot en schimmelvorming zoveel mogelijk voorkomen. Zij ontstaan voornamelijk als gevolg van vochtproblemen in bouwconstructies. Wanneer vocht niet effectief kan worden afgevoerd, kan dit zich ophopen in de ruimte onder uw dakvoet

Dit vocht creëert een gunstige omgeving voor schimmels en houtrot, wat kan leiden tot vergaande schade aan uw dak.

Verbetert de luchtcirculatie

Door preventief ventilatiebanden te plaatsen voorkomt u houtrot en schimmelvorming. Daarnaast gaat u ook kosten voor vergaande dakreparaties of renovaties en verborgen gebreken aan uw huis uit de weg. 

Door het gebruik van deze banden bent u verzekerd van een betere luchtcirculatie en kunnen ingrijpende situaties zo veel mogelijk worden vermeden!

Een ventilatieband voor elk project

Als u op zoek bent naar een ventilatieband, bent u bij Materialenvoordebouw.nl aan het juiste adres. Wij begrijpen dat niet elke klus hetzelfde is, en dus ook andere materialen vereist. Bij ons vindt u daarom banden in verschillende breedtes, van 50 millimeter, 80 millimeter én 100 millimeter. 

Over het algemeen geldt hierbij: hoe breder de band, hoe groter de ventilatiecapaciteit! De exacte ventilatiecapaciteit vindt u in de productomschrijving op de pagina van elk product hierboven en wordt uitgedrukt in vierkante centimeters.

Koop uw ventilatieband op Materialenvoordebouw.nl

Of u nu preventief schimmel en rot aan uw dak wilt voorkomen, op zoek bent naar producten voor uw dakgoot of bevestigingsmateriaal nodig hebt, u hoeft niet verder te kijken dan Materialenvoordebouw.nl! Met een breed assortiment aan producten, vakkundig advies en een snelle levering, zijn wij uw partner voor al uw bouwbehoeften. 

Heeft u vragen? Ons deskundige team met een achtergrond in de bouwsector staat u graag te woord. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste ventilatieband!

Recent bekeken producten

You have not viewed any product yet!