Hulp nodig?

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder!

Bel naar: (+31) 085 06 45 34 6

Dakdoorvoeren

Een dakdoorvoer is een pijp die door een dak loop en zorgt voor ontluchting, ventilatie en de afvoer van rook in een huis of ruimte. De dakdoorvoer kan verschillende vormen hebben, maar heeft meestal de vorm van een plaat of (dak)pan, waardoor hij minder opvalt. Dakdoorvoer ventilatie voor veiligheid  Een... Meer informatie

12 Producten

Een dakdoorvoer is een pijp die door een dak loop en zorgt voor ontluchting, ventilatie en de afvoer van rook in een huis of ruimte. De dakdoorvoer kan verschillende vormen hebben, maar heeft meestal de vorm van een plaat of (dak)pan, waardoor hij minder opvalt.

Dakdoorvoer ventilatie voor veiligheid 

Een goede dakdoorvoer is essentieel voor de veiligheid in een huis of gebouw. Het zorgt namelijk voor afvoer van vervuilde lucht, maar ook voor aanvoer van frisse lucht. 

Woningen en gebouwen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Dit is gunstig voor het milieu en de stookkosten. De goede isolatie brengt echter het probleem met zich mee dat de vervuilde, gebruikte lucht in ons huis blijft hangen. Hoewel dus goed voor de portemonnee, is het minder goed voor onze gezondheid. De oplossing is echter simpel: het toepassen van een goede dakdoorvoer. In combinatie met een natuurlijke beluchting door de ramen en deuren open te zetten, zorg je zo voor een optimaal leefklimaat binnenshuis.

Dakdoorvoer plat dak en schuin dak

Daken zijn grofweg in te delen in twee varianten, namelijk platte daken en schuine daken. Beide vereisen een andere dakdoorvoer. Voor schuine daken is de doorvoer diagonaal gemonteerd op de bevestigingsplaat, waardoor de pijp alsnog verticaal staat na installatie. Bij een doorvoer voor een plat dak is de pijp haaks op de bevestigingsplaat gemonteerd. 

Door de verschillende ontwerpen, is het belangrijk dat u de juiste variant kiest. Meestal spreekt het voor zich welke u nodig heeft, maar twijfelt u dan kunt u altijd een van onze professionals voor advies vragen. 

Verschillende maten en kleuren

Wanneer u op het punt staat een doorvoer in uw dak te monteren, is het belangrijk om van tevoren te bedenken welke capaciteit nodig is. Wanneer de capaciteit groter is, is een grotere diameter nodig voor het gaat waar de lucht doorheen stroomt. Het kiezen van de juiste diameter is hierbij essentieel, omdat de doorvoer anders mogelijk niet voldoende ventileert. 

Ook de kleur van uw dak is belangrijk om mee te nemen bij de keuze. Om de plaat of pan zo min mogelijk op te laten vallen, kunt u het beste een kleur kiezen die het dichts ligt bij de kleur van uw dak. 

Koop uw dakdoorvoer bij Materialenvoordebouw.nl 

Bent u op zoek naar materialen voor de bouw tegen een scherpe prijs, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Doordat wij ons assortiment uitsluitend online aanbieden betaalt u geen onnodige kosten. Bovendien leveren wij uit voorraad, waardoor u snel over uw bestelde materialen kunt beschikken. 

Onze producten op de website zijn voorzien van een zo nauwkeurig mogelijk omschrijving. Heeft u toch nog vragen over een product of over onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten zitten klaar om u te helpen. Het enige wat u nog hoeft te doen is het installeren van de dakdoorvoer. 

Recent bekeken producten

You have not viewed any product yet!